Ai in de praktijk

Ai nieuws voor gebruikers & ontwikkelaars

Cyberweek AI-innovaties

Een historische stenen brug met drie bogen ondersteunt een overdekte voetgangersroute versierd met bloemen en fietsen. Rode bakstenen gebouwen en een klokkentoren zijn zichtbaar op de achtergrond onder een helderblauwe lucht. Leiden.

Cyberweek belicht AI-innovaties

Universiteit Leiden’s Cyberweek richt de schijnwerpers op AI-onderzoek en de integratie ervan in publieke sectoren.

AI-integratie, publieke sector, cybersecurity, digitale innovatie, Leiden Universiteit, Cyberweek, overheidsorganisaties

De Cyberweek van de Faculteit Governance and Global Affairs aan de Universiteit Leiden, gehouden van 17 tot 24 oktober 2024, heeft een reeks onderzoeken en innovaties in het kader van digitale technologieën en cybersecurity belicht. Prominent hierin is het werk van Friso Selten, die onderzoekt hoe overheidsorganisaties AI-tools zoals ChatGPT verantwoord kunnen integreren. Selten’s studie suggereert dat een hybride aanpak, die zowel gestructureerde teams als individuele experimenteervrijheid omvat, het meest effectief is voor digitale innovaties in de publieke sector.

Daarnaast heeft Parto Mirzaei, in het C-SIDE-project, de integratie van cybersecurity in softwareontwikkeling onderzocht, waarbij werd benadrukt dat onduidelijkheden in ‘Security by Design’ leiden tot variabele interpretaties. Het project biedt richtlijnen voor ethische besluitvorming en een overzicht van Nederlandse instanties die zich met cybersecurity governance bezighouden. Cristina Del Real heeft met haar gamification-project ‘Unlock the Cyber Crisis’ aangetoond hoe spelelementen kunnen bijdragen aan effectievere cybersecurityeducatie.

“De snelle ontwikkelingen in generatieve AI maken het noodzakelijk om de toepassing binnen overheidsorganisaties continu te evalueren en verbeteren.”

De Cyberweek heeft verder de complexe interactie tussen internationaal recht en digitale technologieën onderzocht, met de focus op de impact van AI op overheidsorganisaties en de ontwikkeling van digitale tools voor besluitvorming. Door deze initiatieven draagt de FGGA bij aan een veiliger digitale wereld en versterkt zij de rol van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

Waarom is dit interessant?

  • Inzichten in hoe AI-tools zoals ChatGPT verantwoord kunnen worden geïntegreerd in overheidsorganisaties.
  • De nadruk op een hybride aanpak voor AI-integratie biedt nieuwe perspectieven voor AI-innovatie.
  • Het C-SIDE-project biedt richtlijnen voor ethische cybersecuritybesluitvorming.
  • Gamification in educatie biedt praktische methoden voor het verbeteren van cybersecuritykennis.

Relevantie 6/10

Het artikel biedt waardevolle inzichten in de toepassing van AI en cybersecurity binnen overheidsorganisaties, wat relevant is voor gebruikers en ontwikkelaars van AI-tools. Echter, de focus ligt meer op academisch onderzoek en minder op praktische toepassingen voor dagelijkse AI-gebruikers en ontwikkelaars van Large Language Models. Hierdoor is de directe relevantie voor de doelgroep van de nieuwsaggregator beperkt, hoewel het thematisch aansluit bij de bredere interesse in AI en digitale innovaties.

Bron

Titel: FGGA’s Cyberweek: onderzoek en innovatie voor een betere digitale wereld – Universiteit Leiden

Taal: Nederlands

Gepubliceerd op 25-10-2024 om 15:06

Lees het originele artikel hier…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © Ai Prompt Power | Newsphere by AF themes.